Jonas WE Andersson

 

 

Foto: Niklas Palmklint


Jonas WE Andersson har studerat design vid Central St. Martins College of Art and Design i London (BA (hons)) – och interaktionsdesign vid Jan van Eyck Akademie i Maastricht (masters/forskning). Han var mellan 2005 och 2010 lektor i grafisk design vid Konstfack och har samtidigt varit design- och kommunikationskonsult genom de egna verksamheterna Werner Elof Design och Bastugatan Design.

Andersson var under 15 år, mellan åren 1986 och 2005 bosatt i Storbritannien, Nederländerna, Belgien, Tyskland och Danmark, där han studerade och arbetade som Art director, Creative director och konsult. Med fokus på interaktionsdesign, UX och gränssnitt var Andersson anställd som Creative Director i fyra år i företagen Visionik A/S och senare Agency.com i Köpenhamn. Därefter i partnerskap med designbyrån Zwei i Stockholm.

Vid sidan om design och kommunikation är Andersson reggaetrummis och förälskad i 60-talsbussar. Han är stolt pappa till två döttrar, den ena i modebranschen och den andra i mellanstadiet. Han är lyckligt förlovad med en tvillingsjäl i Göteborg och kallar sig till vardags för högerhippie.

Han är också frilansskribent, krönikör och manusförfattare (Youtubeserier och teatern) – och är en flitig samhällsdebattör på sociala medier (Facebook och MeWe).

Skills Creative Director och designer