Jonas WE Andersson

Jonas WE Andersson har studerat design vid Central St. Martins College of Art and Design i London, BA (hons) – och vid Jan van Eyck Akademie i Maastricht (Masters/forskning). Han var mellan 2005 och 2010 lektor i grafisk design vid Konstfack University College of Art and Design i Stockholm och har samtidigt varit design- och kommunikationskonsult genom de egna verksamheterna Werner Elof Design och Bastugatan Design.

Andersson var under 15 år, mellan åren 1986 och 2005 bosatt i Storbritannien, Nederländerna, Belgien, Tyskland och Danmark, där han studerade och arbetade som Art director, Creative director och designkonsult. Med fokus på interaktionsdesign, UX och gränssnitt var Andersson anställd som Creative Director i fyra år i företagen Visionik A/S och senare Agency.com i Köpenhamn. Därefter i partnerskap med designbyrån Zwei i Stockholm.

Vid sidan om design och kommunikation är Andersson förälskad i 60-talsbussar och stolt pappa till två döttrar, den ena i modebranschen och den andra i högstadiet. Han bor på Södermalm och kallar sig till vardags för högerhippie.

Han är också frilansskribent, redaktör, krönikör och manusförfattare – och är en flitig samhällsdebattör på sociala medier.

Skills Creative Director och designer