Våra erbjudanden

I grund och botten handlar all kommunikation om att lyckas nå ut med ett budskap framgångsrikt. Det är alltid en samverkan mellan form och innehåll – och valet av kanaler.

Det som Etablissemanget typiskt kan hjälpa till med är grafiska profilprogram, webbdesign och produktion (kodning). Vi brukar börja från början. Vilket typ av företag handlar det om, vilken målgrupp riktar vi oss till, hur kan vi positionera, effektivisera och genomföra? Då skapar vi ett nytt grafiskt profilprogram, både för trycksaker och den digitala delen, där webbsajten ofta är central. Vi producerar alla delarna själva och levererar ett färdigt paket, dock i nära samverkan med kunden och med flera genomgångar och presentationer längs vägen. Det är avgörande för oss att uppdragsgivaren vet att vi ombesörjer hela processen, att vi inte lämnar några lösa trådar. Vi går igenom processen detaljerat i samband med varje uppstart.

Etablissemanget jobbar dock även med andra typer av uppdrag inom design och kommunikation; det kan vara bokomslag, tidningar, musik, ljudläggning, video, text/manus och kampanjer av olika slag. Eller gränssnittsdesign för interaktiv TV och E-handel. Ta gärna en titt på några av de projekt vi genomfört tidigare.

För att förenkla för uppdragsgivaren att förstå våra erbjudanden – och för att identifiera behoven bättre – har vi satt samman tre olika paket. Det står givetvis inte skrivet i sten att något av dessa paket passar för alla kunder, men det brukar vara ett bra utgångsläge för diskussion. Finns behovet av endast en ny grafisk profil – eller endast en ny webbsajt – så går det också bra.

Tillsammans med vår partner Dimension46, branschledande inom online-marknadsföring, erbjuder vi bland annat sökmotoroptimering (SEO), målgruppsanpassning samt kampanjer i sociala medier med influencers.

PAKET 1 (Light)

Här ingår en relativt snabb och målinriktad översyn av befintlig design och varumärke. Redesign och/eller adaption av grafisk profil (logotyp), till ny webbsajt (hemsida). Sajten är mer av portfoliokaraktär och innehåller ett strukturellt djup av 2–3 nivåer. I paketet ingår tre möten (uppstart, idépresentation och slutpresentation), och normal tidsåtgång är 3–4 veckor.

PAKET 2 (Medium)

I detta paket börjar vi från början med en total översyn av befintligt varumärke (om sådan finns), och skissar stegvis fram en ny design, baserad på omvärldsanalys, positionering och hur vi tillsammans med uppdragsgivaren kommer fram till en tydlig definition av företagets “själ” (kärnvärden). Den nya grafiska identiteten (logotyper och grafiska element, typografi, färger och ”look and feel”), förs sedan ut i fysiska och digitala applikationer (trycksaker och webbsajt). Sajten kan vara mer komplicerad, innehålla e-handel, möjlighet till nedladdning, forum och kommentarsfunktioner – och även ha en djupare struktur. Här kan man typiskt också koppla på ytterligare delar, som kampanjmaterial (annonser, roll-ups, broschyrer mm), design för sociala medier, kortare videos och textproduktion (copy). I paketet ingår upp till sju möten och en slutleverans bör ske inom 4 månader (men kan också ske i etapper).

 

PAKET 3 (Extended)

Det som först och främst skiljer ut detta erbjudande från de övriga är långsiktigheten. Allt som ingår i Mediumpaketet ingår även här – samt sociala medier, videos, textproduktion och kampanjer. Men här tittar vi längre fram och gör oss tillgängliga för löpande behov, kanske på årsbasis eller längre. Det blir mer ett partnerskap där Etablissemanget sköter alla design- och kommunikationsbehov på längre sikt. Erbjudandet passar ofta lite större företag och organisationer – och vi står redo med underleverantörer om behoven skulle bli större än de vi normalt hanterar.
Skills Tjänster och paketering